Nemesacél ékszerek  Biztonságos ékszer webáruház PS071004 1b1

 

Az internetes kereskedelem egyre nagyobb térnyerésével és a vásárlók évről évre növekvő számának köszönhetően egyre kényelmesebben és talán biztonságosabban online ékszert vásárolhatunk. Sok rémtörténetet hallani még ma is az internetes vásárlásokkal és átverésekkel kapcsolatban, de ha megfogadunk néhány tanácsot és körültekintően járunk el, akkor bátran csatlakozhatunk az internetes vásárlók népes táborához.

Mit érdemes szem előtt tartani egy webáruház esetében?

Először is nézzük meg, hogy megtalálhatók-e a céges adatok a weboldalon. Ha nem, akkor gyanakodhatunk, hogy egy illegális oldalról van szó, amit érdemes távolról elkerülni. Az alap cégadatokon kívül minden webáruház köteles feltüntetni az Adatvédelmi nyilvántartási számot, ha nincs ilyen szám, akkor nagy eséllyel egy spam gyárhoz kerülnek az adataink, ahol aztán pofátlanul visszaélnek ezzel és a sok ezer kéretlen e-mail mellett, akár napi szintű telefonos zaklatásnak is ki leszünk téve. Vegyük figyelembe azt is, hogy egy nem magyarországi cég esetén bizony a hatóságnak semmilyen jogköre nincs,és ha ne esetleg terméket szeretnénk visszaküldeni, akkor azt egy másik országba kell postáznunk. Nemesfém ékszerek esetében, mint az arany, ezüst vagy platina a cégnek kötelező feltüntetnie a PR számot, ami biztosít minket arról, hogy az ékszer webáruház csak bevizsgált, magyar fémjellel ellátott valódi nemesfém ékszert forgalmaz. Ha nem találunk ilyen számot, akkor gyanakodhatunk, hogy kínai, thaiföldi, kétes eredetű és összetételű ékszert forgalmazó céggel állunk szembe. Ha lehetőségünk van rá, nézzük meg az oldal facebook értékeléseit vagy más, hasonló valós visszajelzéseken alapuló értékelési csatorna adatait.(pl.: árukereső) Soha ne higgyünk a weboldalon található és kizárólag pozitív értékeléseket tartalmazó “vásárlói visszajelzések” vagy “Rólunk mondták” szekcióknak, hiszen ezeket maguk a webáruház tulajdonosai szerkesztik és legtöbb esetben ők is írják. Érdemes a garanciális feltételek mellett a szállítási feltételeket is szemügyre venni, mert sok ékszer webáruház nem tartja raktáron termékeit, így a szállítási idő akár 1 hónap is lehet. Ez leginkább akkor bosszantó, ha az apró betűs, jól elrejtett vagy fel sem tüntetett szállítási idő elkerülte a figyelmünket és egy ajándék nem érkezik meg időben. Fontos tudni, hogy az ilyen rendeléseket bármikor lemondhatjuk, akkor is ha ez a webáruház oldalán fel van tüntetve.

Összességében azonban az internetes vásárlás élvezetes, sokat spórolhatunk és a törvényeknek köszönhetően ma már biztonságos is. Kellő körültekintéssel bátran vásárolhatunk online ékszert is!