alvázvédő  Alvázvédő alvazvedo

A jármű alvázát tekinthetjük a legjobban igénybe vett alkatrésznek, ezért érdemes kiemelt figyelmet fordítani az állapotára. Amennyiben az alvázvédelem nem megfelelő, az a felület jelentős romlásához vezet. A rozsdás karosszériaelem és alváz javítása nagyon költséges feladat és akár a sikeres műszaki vizsga múlhat rajta, mivel az időszakos vizsgálaton kiemelt figyelmet fordítanak a jármű fő statikai tartóelemeinek vizsgálatára is. Ezért az is előfordulhat, hogy az egyébként jó állapotban lévő gépkocsi az alváz korróziója miatt bukik meg a műszaki vizsgán. Arról nem is beszélve, hogy biztonsági szempontból is nagyon fontos a az ép karosszéria, mivel egy baleset során csak ez biztosítja a megfelelő védelmet.

Az alvázvédő olyan tulajdonságokkal rendelkezik, hogy a felhordott felületen száradás után is rugalmas marad, ezzel biztosítva, hogy a felületet érő mechanikai hatások esetén (pl. egy kavicsfelverődés) sem sérül meg a védőréteg. Alvázvédőt vásárolhatunk spray vagy alvázvédő pisztollyal felhordható formában, de léteznek ecsettel kenhető alvázvédő anyagok is.

Gépjárművek legnagyobb igénybevételnek kitett felülete kétség kívül az alváz. Az időjárási körülmények, útszóró sók és különböző agresszív anyagok folyamatos kihívás elé állítják a legjobb alvázvédő anyagokat is. Ha nem figyelünk rá eléggé, akár néhány éven belül is megindulhat a rozsdásodás, aminek a javítása igen magas költségekkel járhat. Érdemes néhány évente ellenőrizni autónk alvázvédelmének állapotát, hogy elkerüljük a kellemetlen meglepetéseket. Oldalunkon fújható, ecsettel kenhető, de az alvázvédő spray variációkat is megtalálja.