Autó fényezés Javító Stift házilag  Autó festék Javítóstift minden sérülésre – Javítás házilag auto fenyezes javito stift

Az autónk festését vagy fényezését arra tervezték, hogy az időjárás viszontagságainak ellenálljon. Persze ezen kívül az sem árt, ha szép a színe – mondják a lányok. 🙂 A modern autók nagy többsége speciális színnel, akár több festékréteggel rendelkezik, amit a végén egy nagyon kemény lakk réteg véd. A keménységből adódóan viszont nagyon sérülékeny a kavicsfelverődésekre vagy egyéb hasonló sérülésekre. Amennyiben az autó fényezés megsérül, nem szabad elhanyagolni, mert egy apró sérülésből idővel rozsdásodás alakul ki.

Javítsuk ki autónkon keletkezett hibákat otthon, egyszerűen

Ha elhanyagoljuk a sérülést, akkor bizony az esztétikai problémán kívül nagyobb gond is lesz és autófényező szakember segítségére lesz szükségünk az elem javításához. Ha azt szeretnéd, hogy a gépjármű sokáig szép maradjon , akkor az autóápolás mellett az ilyen apró karcolásokat is javítsd ki házilag. Ma már olyan javító stiftek is elérhetők, amelyek az autó gyári színkódja alapján keverik ki. Az ilyen gyári színkód szerint készített javítóstift pontosan megegyezik az autó színével, így a sérülést úgy javíthatjuk ki otthon, hogy az láthatatlan lesz és még a rozsdától is védi majd a karosszériát.

 

A javítóstift használata házilag

Egyszerűen használható, színkód szerinti otthoni autófestékek használata nagyon egyszerű. A csomagban minden leírást megkapunk hozzá, így gyerekjáték a használata. Érdemes mindig előre eltervezni a javítás menetét, mert a jó minőségű végeredményhez szükséges az adott feladatok pontos betartása. Készítsük elő a leírás alapján a használni  kívánt anyagokat, majd gyakorlásképp egy papíron próbáljuk ki. Így két legyet üthetünk egy csapásra, mivel nem a karosszérián kell gyakorolni a stift használatát, illetve a papírra festett minta alapján összehasonlíthatjuk, hogy pontos színt kaptunk -e az autóhoz. Nem szabad egyből nekiesni és kihagyni ezt a lépést, mert sok kellemetlenségtől megóvhatjuk magunkat.

 

Színkód alapján vegyél gyári minőségű  javítóstiftet

Ne vásárolj előre csomagolt, néhány tíz árnyalatból álló festéket, mert azok sok mindenre jók, de a fényezés javítására nem. A profi színkeverő rendszerekből előállított festékek képesek követni az autó évek alatt végbement színvesztését is. Egy profi autófesték bolt arra is képes, hogy egy úgynevezett spektrométerrel “bemérje” a pontos árnyalatot és ez alapján beállítva a színt már 100% biztosak lehetünk a kiváló végeredményben. Ha egy helyi festékboltot keresel, akkor segítségedre lesz  az autofestekboltok.hu kereső, ahol könnyen találhatunk a közelünkbel névő üzletet vagy megfelelő webáruházat.